BIGHEART grundades 2015 baserat på den innovativa idén att låta personer med stort hjärta, indirekt skänka pengar till välgörenhet, genom att exponera sig för riktad reklam via mobilens låsta skärm.

I Januari 2016 lanserades vår Android-app i beta-version för annonsörer och privatpersoner i Lund med omnejd. En månad senare firar vi våra 100 första användare!

BIGHEARTs ambassadörer in action

 

Vi vill rikta ett stort tack till alla testanvändare. Speciellt tacksamma är vi för den konstruktiva feedback vi fått!

Här är tre exempel på erhållen feedback som vi implementerat nya lösningar för, i senaste versionen av appen:

Q: Hej Big Heart! Prövade er app, har en Samsung Galaxy S5. Gillar verkligen appen och konceptet. Ett stort issue är dock att mitt alarm inte fungerar med er app. Jag har ett stort hjärta, men vill gärna komma i tid till jobbet 🙂

A: Problemet är åtgärdat och appen påverkar inte längre ljudvolymen på alarmet. Det kan dock fungera annorlunda i praktiken på olika telefoner. Rapportera gärna om du upplever problem på din telefon.

Q: Jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ och jag hoppas verkligen att det slår igenom. Det enda som stör mig är att ett hjärta hela tiden visas uppe i värsta hörnet på skärmen, samt att det ständigt ligger en notifikation när jag drar ner över skärmen som jag inte lyckas ta bort. Går det att ta bort dessa på något sätt?

A: Notisen är i nuläget det ända sättet vi kan säkerställa en stabil annonsvisning. Nu är det i alla fall möjligt på de allra flesta telefoner att helt dölja den genom att hålla inne notisen och sedan välja ”dölj” eller liknande.

Q: Hej! Jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ och jag hoppas verkligen att det slår igenom. Jag har ett problem med appen och det är att den snabbt slukar batteri. Jag hoppas detta kan lösas för det hade gjort appen felfri.

A: Vi har uppdaterat appen med flera mindre justeringar som minimerar batteriförbrukning från bakgrundsaktiviteter och tändningen av telefonens skärm.  Våra senaste tester visar att BIGHEART ökar den dagliga batteriförbrukningen med maximalt 15%. Vi kommer fortsätta jobba på att förbättra detta nyckeltal.

Vi fortsätter nu resan mot nästa delmål: att nå 1000 användare på Android!

Appen kommer fortsatt att ha Lund med omnejd som primärt testområde, men vi öppnar nu även upp appen för testanvändare från hela Sverige. Hjälp oss gärna att berätta om BIGHEART för dina Android-vänner med stort hjärta.  Kom ihåg att våra 1000 första användare, utöver sitt bidrag till välgörenhet, även får ett unikt VIP-konto och deltar i utlottningen av priser.

Jakob Gelberg

Författare Jakob Gelberg

Fler inlägg av Jakob Gelberg

Lämna ett svar