Länk till artikeln: https://digital.di.se/artikel/sju-nya-bolag-till-think-i-helsingborg
Ladda ner artikeln i PDF: 2016-09-13 DI Digital
Artikelns innehåll:


Sju bolag tar plats hos acceleratorn Think i Helsingborg till hösten. Bland dem finns databas för bilar byggd av personerna bakom prisjakt.se och tradingalgoritmer för småsparare.

Fler än 150 bolag sökte till Thinks tolv veckor långa accelerator-program i höst. Nu står det klart vilka sju bolag som fått en plats. Under hösten ska entreprenörer från Argentina, Ryssland, Storbritannien och Sverige slipa på sina produkt- och affärsidéer.

Här är bolagen i höstens upplaga av Think Accelerate:

  • Dashle. En bokningssida för hår- och skönhetsbehandlingar som matchar kunder med stylister genom ett fotobibliotek. Kunderna kan se bilder på stylisternas tidigare arbeten och därefter boka en behandling. Kommer från Storbritannien.
  • Atakama. Skapar investeringsstrategier genom att erbjuda vinstdrivande tradingalgoritmer som utvecklats av användare i en öppen global community. Vänder sig till både institutionella investerare och privatpersoner med sparkonto. Kommer från Argentina.
  • Brantu. Jämförelsesida för mode som samlar onlinebutiker för att låta användaren hitta det bästa priset. Användaren kan jämföra priser på en produkt, men också hitta produkter i en liknande stil men till ett lägre pris.
  • Bigheart (NTL). En app som låter användaren donera pengar till välgörenhet genom att reklam visas på mobilens låsskärm. En månad med tjänsten räcker till 25 doser vaccin mot mässling och polio.
  • Workshop Butler. En plattform för utbildningsbolag och workshop-handledare. Bolaget hjälper till att hantera evenemang och workshoppar genom att automatisera rutinarbetet och integrera det i användarens egen hemsida. Kommer från Ryssland.
  • Car Info. Grundat av personerna bakom prisjakt.se. En portal och databas för allt som är bilrelaterat. Erbjuder all information om en specifik bil eller ett specifikt varumärke.
  • Weadventure.org. En marknadsplats där turister kan utforska och boka lokala utomhusäventyr överallt i världen. Vill koppla samman turister med lokalbefolkningen.
Jakob Gelberg

Författare Jakob Gelberg

Fler inlägg av Jakob Gelberg