Omröstningen för insamlingen 10 000 – 20 000 kronor är nu avslutad och så här kommer donationerna fördelas:

  • UNICEF – 5 000 kr – 35,48 % av rösterna
  • Barncancerfonden – 3 000 kr – 32,26 % av rösterna
  • UNHCR – 2 000 kr – 29,03 % av rösterna

Detta är ett tillfälligt och förenklat sätt att hantera välgörenhetsdonationerna. Inom en snar framtid kommer de insamlade pengar enkelt kunna skänkas till valfri välgörenhetsorganisation direkt i appen.

Det är roligt att se nya organisationer som letat sig upp i omröstningen. I den förra omgången kom UNHCR på första plats, Världsnaturfonden på andra plats och Läkare Utan Gränser på tredje plats. UNICEF och Barncancerfonden är två viktiga organisationer, men inom helt olika områden. Just nu fokuserar UNICEF t.ex. på att förbättra situationen för barn på katastrofdrabbade Haiti. Barncancerfonden arbetar med att förbättra situationen för de 300 familjer med barn som diagnostiseras med cancer årligen i Sverige. En annan viktig del av deras arbete är att stödja forskning om hur barncancer kan bekämpas. Det är bra med ett brett spann bland donationerna för det behövs stöd på flera olika fronter här i världen!

UNHCR är också en otroligt viktig organisation, speciellt i dagens läge i världen. På grund av den pågående militärintensiven i Mosul, Irak, så beräknas 1,2 – 1,5 miljoner fly sina hem de närmsta veckorna. Enligt UNHCR befinner sig 65,3 miljoner på flykt i världen. Med andra ord har var 113:e människa på jorden flytt sitt hem utan att hitta en ny tillvaro i trygghet. Det är fler människor än den franska befolkningen, vilket är världens 22:e mest befolkade land.

65,3 miljoner på flykt omfattar:

  • 21,3 miljoner flyktingar, den högsta siffran sedan början av 1990-talet (16,1 miljoner under UNHCR:s mandat och 5,2 miljoner palestinaflyktingar under UNRWA:s mandat).
  • 40,8 miljoner internflyktingar, människor på flykt men som är kvar i sina hemländer – fler än någonsin.
  • 3,2 miljoner asylsökanden, människor som i slutet av 2015 väntade på beslut om asyl – den högsta siffran någonsin.

Informationen ovan är hämtad från UNHCRs hemsida.

Informationen ovan är hämtad från respektive organisations hemsida.

 

Vi vill samla mer pengar till välgörenhet och därför jobbar vi intensivt med att förbättra Android-appen enligt den feedback som vi fått från våra engagerade testanvändare. Tack för att ni stöttar oss! Håll utkik efter kommande uppdateringar.

Samtidigt pågår arbetet med att färdigställa iPhone-appen och i skrivande stund testar vi den för fullt. Det är fortfarande en del saker kvar att fixa innan vi kan släppa den på App Store, men förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge.

Tack för att ni har ett stort hjärta!

Jakob Gelberg

Författare Jakob Gelberg

Fler inlägg av Jakob Gelberg

Lämna ett svar