Pressmeddelande den 23 augusti 2018. Gå till pressmeddelandet på Mynewsdesk.

Nu släpps appen BIGHEART som ger användare möjlighet att bidra till välgörenhet utan att ta pengar från egen ficka. Med appen visas annonser på mobilens låsskärm eller före appar startas. Intäkterna från annonserna skänks till välgörenhet som användaren väljer.

Mobilanvändare tittar på sin telefon 50 till 100 gånger om dagen. Det ger lika många möjligheter till intäkter från annonsvisningar. Varje BIGHEART-användare bidrar med upp till 1000 kronor om året till en vald välgörenhet, utan att betala något själv. Istället får annonsörer synlighet i en engagerad och väldefinierad målgrupp samtidigt som deras marknadsföringsbudget flyttas från stora medieaktörer till välgörenhet.

“Det känns såklart både roligt och relevant att annonsera via BIGHEART, som liksom GodEl erbjuder ett enkelt sätt att göra skillnad i vardagen.”

– Anna Stendahl, ansvarig digital försäljning på GodEl  

Bighearts idé bygger på en tanke där såväl användare, annonsörer och välgörenhetsorganisationer vinner. Alla med telefon kan bidra och den stora skillnaden görs med bra samarbeten. BIGHEART är utvecklad för Android och iOS och ger användaren återkoppling om hur mycket pengar som har samlats in. I slutändan är de största vinnarna t ex ett barn i Moçambique som får en trygg uppväxt och en utbildning, de som får mat när en katastrof inträffat eller de djur som får ett drägligare liv.

“Om vi ska kunna uppnå de globala hållbarhetsmålen måste de allra mest utsatta komma med, som barn som förlorat förälders omsorg. Samarbetet med BIGHEART är ett utmärkt exempel på hur vi alla enkelt kan hjälpas åt att skapa en hållbar framtid.”

– Charlotte Köhler Lindahl, ansvarig samarbete på SOS Barnbyar  

Om Bigheart

Bigheart erbjuder digitala lösningar för marknadsföring som gör det möjligt att låta individer konsumera reklam på sina egna villkor samtidigt som hen bidrar till välgörenhet. Företaget grundades 2015 av Jakob Gelberg i Helsingborg och appen har utvecklats i samarbete med tusentals användare och med hjälp av återkoppling från annonsörer och välgörenhetsorganisationer.

För ytterligare information:
Jakob Gelberg, VD och grundare, jakob@bghrt.se, +46-737 -10 97 47
www.bghrt.se

Jakob Gelberg

Författare Jakob Gelberg

Fler inlägg av Jakob Gelberg

Lämna ett svar