Hjälp med transkribering

Behöver du hjälp med transkribering i hög kvalitet? Sådan hjälp finns att få, och det behöver inte​ kosta för mycket. Tvärtom tjänar du tid och pengar på att delegera den här uppgiften till experter. Ingen har tid att göra allt, alla behöver nätverk att använda sig av och om du har mycket text som behöver transkriberas är det bra att låta någon annan göra det.

Detta gör att du får betydligt mer tid över till analysering processen. Det transkriberade materialet behöver ju analyseras på ett ganska omfattande sätt för att få fram rätt slutsatser. Rätt utförd transkribering behövs därför för den här typen av processer. Du kan då vara säker på att jobbet blir rätt utfört.

Transkribering bör utföras av proffs

Det finns nämligen en hel del att tänka på när man utför en transkribering. Det är viktigt att hante​​ra exempelvis utfyllnadsord på ett tillfredsställande sätt. Vårt talade språk är ju fyllt av den typen av information, det passar in i den kontexten.
När det gäller text, däremot, är förutsättningarna helt annorlunda. Texten behöver vara betydligt rakare än vad den talade konversationen är, utan att tappa substans och sammanhang. Detta löses bäst av professionell kompetens på området.​​

Det är tidskrävande att göra detta själv och du får garanterat en bättre text att jobba med. Ingen är expert på allting och det är inte troligt att just du är expert på transkribering bara för att du bedriver ett forskningsprojekt eller använder dig av kvalitativ analys. Då är det bättre att låta en expert sköta just den här delen av arbetet.
Det behöver dock inte vara speciellt dyrt med transkribering, kolla in de erbjudanden som finns för att bilda dig en bättre uppfattning.​